FESTIVITATEA DE DECERNARE A PREMIILOR UNIUNII ARTISTILOR PLASTICI DIN ROMANIA PE ANUL 2005 SI A BURSELOR UNIUNII ARTISTILOR PLASTICI DIN ROMANIA PENTRU ANUL 2006

Descriere
Festivitatea decernarii Premiilor Uniunii Artistilor din Romania pe anul 2005 si a Burselor Uniunii Artistilor Plastici din Romania pentru anul 2006 a fost organizata de Uniunea Artistilor Plastici din Romania, cu sprijinul mai multor sponsori, la galeria de arta "Apollo", unde a fost organizata si expozitia premiantilor. Lucrarile bursierilor au fost expuse la galeria "Artis".

Gazda si organizator totodata al evenimentului, Presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania, pictorul Zamfir Dumitrescu a anuntat artistii plastici nominalizati pentru fiecare categorie de premiu si a inmanat apoi, premiile si bursele, castigatorilor.

Presedintele Juriului de specialitate, pictorul Teodor Moraru, a facut o succinta prezentare fiecarui castigator, sublinind calitatile artistice de care a tinut seama juriul in decizia sa finala.

Au fost prezenti la eveniment ,alaturi de artistii plastici castigatori si invitatii acestora, personalitati ale vietii culturale si politice, sponsori, reporteri de televiziune si radio, reprezentanti ai agentiilor de presa, ziaristi. Merita remarcata prezenta, printre multi altii a deputatului Adrian Nastase, a Primarului sectorului 2, Nicolae Ontanu, graficienii Nicolae Aurel Alexi si Aurel Bulacu, pictorii Teodor Graur si Silvia Cambir, sculptorul Grigorie Minea, scenograful Ion Truica.

Presedintele Uniunii Artistilor Plastici, pictorul Zamfir Dumitrescu a facut declaratii de presa si a acordat interviuri Mediei, care a reflectat pe larg evenimentul.

Toti cei prezenti au primit catalogul laureatilor, tiparit special pentru aceasta festivitate.

Evenimentul s-a incheiat cu un cocktail.
Data
14 Septembrie 2006
Locul evenimentului
Galeriile "Apollo", Bulevardul Nicolae Balcescu nr. 2, parterul Teatrului National din Bucuresti, Romania
Organizatori
Uniunea Artistilor Plastici din Romania
Acoperire media
Cuvinte cheie:
festivitate, decernare, premii, burse, premiile Uniunii Artistilor Plastici din Romania, bursele Uniunii Artistilor Plastici, 2005, 2006, galeria "Apollo", galeria Artis, premiere, septembrie, Primul ministru al Romaniei, Adrian Nastase, Primarul sectorului 2, Nicolae Ontanu,Silvia Cambir, Nicolae Aurel Alexi, Grigorie Minea, Ion Truica, UAPR


Arhiva de evenimente
Navigheaza folosind cuvintele cheie de mai jos:
(c)2008 Toate drepturile rezervate Zamfir Dumitrescu
Developed by  CREATIVE DATANETWORK
Biografie|Portofoliu|Media center|Evenimente|Contact